Strippen oude Bredase Rabobank start in februari

BREDA – Het voormalige Rabobankpand aan de Markendaalseweg in Breda wordt vanaf februari gestript en gedeeltelijk gesloopt. In mei begint de vernieuwbouw, die moet leiden tot een wooncomplex met 123 huurappartementen.

“Er moet behoorlijk wat gebeuren omdat het gebouw een lastig stramien heeft om er goede appartementen in de krijgen,” zegt directielid Helmut Hetzenauer van HIG Invest Group, de eigenaar van het pand.
Behalve de binnenkant, wordt ook de buitenkant stevig onder handen genomen. “Alle gevels worden vernieuwd. Niet alleen om qua geluid en isolatie te voldoen aan het bouwbesluit maar ook om het gebouw een mooier, eigentijds aangezicht te geven,” aldus Hetzenauer. De nieuwe gevel gaat voor een groot deel uit roodbruin gekleurde bakstenen bestaan.  

Doelgroep starters

De doelgroep van het complex bestaat uit starters op de arbeids- en woningmarkt en uit alleenstaanden die bijvoorbeeld tijdelijk een woning zoeken. In het gebouw komen tien studio’s en 113 tweekamerappartementen van circa vijftig vierkante meter. In eerste instantie was het de bedoeling er een studentenflat van te maken met 165 studio’s, maar gezien de vele initiatieven voor studentenhuisvesting  die er in Breda zijn, heeft HIG besloten zich op een ander doelgroep te richten.

De renovatie van het pand neemt vanaf mei ongeveer zestien maanden in beslag, zodat de eerste bewoners er eind 2019 in kunnen trekken, verwacht Hetzenauer.

UWV-gebouw

Ondertussen zijn er aan de overkant van de Markendaalseweg ook vergevorderde plannen voor een groot nieuwbouwcomplex op de plaats waar nu nog het voormalige UWV-gebouw staat. Er komen daar in principe 155 woningen (koop en huur). Het is nog niet bekend wanneer de bouw daarvan start.

Bron: bndestem.nl

Menu