Realisatieovereenkomst Vlietkwartier Stadsoevers Roosendaal getekend met gemeente

Vijfde bouwplan in Stadsoevers: het Vlietkwartier

Na de Douanier,  de Wipwei, de Kademeester en het Beekkwartier is Stadsoevers toe aan zijn vijfde bouwplan; het Vlietkwartier.  Ontwikkelaar iDea Compact/De Kok Bouwgroep en de gemeente Roosendaal hebben een overeenkomst gesloten om dit te gaan realiseren. Hiermee wordt het startsein gegeven voor 53 eigenzinnige woningen tussen de Noordlaan en de Vliet en tussen het toekomstige appartementengebouw aan de Zwaaikom en de gele brug.

 

Statige herenhuizen en kleinere stadswoningen met tuinen en dakterrassen

Architect Studiospacious en landschapsarchitect Karres en Brands tekenden een afwisselend woongebied, dat aanvullend is op de woonsfeer in het naastgelegen Beekkwartier. Je vindt statige herenhuizen aan de Vliet, stedelijke woningen en woon/werkunits aan de Noordlaan, gebouwd van robuuste materialen. Binnenin het Vlietkwartier vind je- zoals op het Vliethof en de Vlietstraatjes- intieme stadswoningen met tuinen en dakterrassen. Prijzen van de woningen variëren van 265.000,- tot 600.000,- Naar verwachting gaan de woningen 1e kwartaal 2022 in verkoop.

Wijkbewoners ontmoeten op groene woonpleintjes en autovrije Vlietstraatjes

Belangrijk onderdeel van het ontwerp van het Vlietkwartier zijn de openbare ruimtes. Die zijn speciaal ingericht om elkaar te ontmoeten. Je ontmoet andere wijkbewoners op het collectieve, groene woonpleintje en de autovrije, informele Vlietstraatjes. Voetgangers en spelende kinderen krijgen hier alle ruimte. Er wordt  natuurinclusief gebouwd en zo groen mogelijk om te zorgen voor een biodiversiteit die zorgt voor balans tussen mens en natuur, aangepast aan het veranderende klimaat. De woningen worden collectief verwarmd vanuit het warmtenet van de DER en voldoen aan de nieuwste energieprestatie-eisen.  Regenwater van de daken van deze woningen wordt zo lang mogelijk vastgehouden in het gebied door middel van infiltratievoorzieningen, waarna een deel via de waterspuwers naar de Vliet wordt afgevoerd.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Toine Theunis zegt er het volgende over: In dit nieuwe plan in Stadsoevers spelen we in op  belangrijke behoeften van inwoners en daarmee het Roosendaal van de toekomst: duurzaamheid, zuinig omgaan met energie, aanpassing op het veranderende klimaat,  groen en een gezonde leefomgeving waar alle ruimte is voor ontmoeten.

Wat wij zelf mooi vinden van dit plan: Het mooie aan dit project is dat we in deze stadswijk huizen kunnen bouwen voor een brede doelgroep. We bedienen in het gevarieerde ontwerp de starters, jonge gezinnen, senioren en grote gezinnen.  Ook woon/werk woningen zijn opgenomen. Door middel van dit brede palet aan woonmogelijkheden is ook doorstroming binnen deze stadswijk geborgd en zorgen we voor toekomstbestendigheid van de wijk in alle opzicht.

 

 

Meer informatie over het Vlietkwartier is te vinden via www.vlietkwartier.nl

Menu