Breda, Jongerenhuisvesting hoek Markendaalseweg / Concordiastraat

Herontwikkeling vordert gestaag!

De gemeente Breda heeft haar bereidwilligheid getoond om medewerking te verlenen aan de plannen van iDea Compact ten behoeve van de herontwikkeling van de voormalige Rabobank op de hoek van de Markendaalseweg en Concordiastraat in Breda. iDea Compact gaat in haar plannen uit van realisatie van circa 123 jongerenwoningen met additionele voorzieningen waarbij een gedeelte van het bestaande pand wordt getransformeerd en gedeeltelijk nieuwbouw wordt gepleegd.

iDea Compact speelt met deze plannen in op de behoefte voor realisatie van kwalitatief goede woonvormen voor jongeren in het centrum van Breda waarbij een positieve bijdrage wordt geleverd aan de ambitie “Breda Studentenstad” . Tevens wordt ook aan de wens van de gemeente voldaan om incourante kantoorpanden uit de voorraad te halen en waar mogelijk te herbestemmen. Inmiddels is iDea Compact een samenwerking aangegaan met HIG uit Vught ten behoeve van de verdere uitwerking van de plannen. Verwachting is dat in Q2 2017 met de bouw kan worden gestart. Quadrant Architecten uit Zevenbergen is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De eerste impressies van de herontwikkeling vind u reeds op onze site. Wij houden u op de hoogte met de verdere ontwikkelingen.

 

Menu