Ad Wirken

Ad WirkenAd Wirken rondde in 1980 zijn opleiding Civiele Techniek aan de TH Delft af en startte als projectleider bij bouwbedrijf van der Waal in Vlaardingen. Als Hoofd bedrijfsbureau breidde hij zijn ervaringen verder uit op het gebied van de projectontwikkeling en projecten in voorbereiding. In 1990 rondde  Ad zijn studie Nederlands Recht met succes af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam  welke hij in de avonduren had gevolgd.

In 1989 maakte hij de overstap naar een grotere organisatie en begon als bedrijfsleider bij Boele & van Eesteren (onderdeel van het huidige Volker Wessels). Na verantwoordelijk te zijn geweest voor de uitvoering van diverse projecten trad hij toe tot de directie met als portefeuille technische en commerciële zaken; later aangevuld met algemene zaken. Ad deed hier ervaring op in het aansturen van grote organisaties, waarbij hij tevens oog hield voor de bepalende details. Hiernaast is dit de periode waarin hij zijn grote netwerk opbouwde van verschillende partijen in de bouwkolom.(zowel ontwikkelend als bouwend en beleggend Nederland)

In 2006 maakte hij de overstap naar de BVR-Groep, om daar als mede-eigenaar en als algemeen directeur zijn ervaringen beschikbaar te stellen aan deze organisatie. Na het faillissement van BVR is er een contact ontstaan met de Giesbers Groep. Samen met Ivo en Edwin is er een nieuw nieuwe BV opgezet, Giesbers Speciale Projecten waarin projecten geïnitieerd werden van idee tot nazorg. Daarnaast zette GSP zijn expertise in om enkele projecten van Giesbers Rotterdam in goede banen te leiden en ondersteuning geven bij verwerving op commercieel vlak. Vanaf  begin 2014 zijn de drie partners op eigen kracht verder gegaan en heeft dit gestalte gekregen in de oprichting van Idea Compact.

Ad is breed geïnteresseerd, een luisterend oor en denkt in kansen en mogelijkheden. Daarbij behoudt hij feilloos het overzicht en weet als geen ander uitdagingen en problemen te ontrafelen en tot overzichtelijke  proporties terug te brengen teneinde een passend product te kunnen uitwerken en aanbieden.

Ad is ervaringsdeskundige in:

  • Managen en Aansturen grote(re) organisaties
  • Selecties van bouw- en vastgoedprojecten
  • Verwerven van commerciële opdrachten vanuit zijn uitgebreide netwerk
  • Ontwikkelen van concepten
  • Ontwikkelen van commerciële oplossingen
  • Projectontwikkeling

Ad heeft eerdere dienstverbanden vervuld bij de volgende toonaangevende bedrijven:

  • Van der Waal
  • Boele & van Eesteren
  • BVR Groep
  • Giesbers Rotterdam

Ad Wirken is actief op LinkedIn

Menu